Recyclen ter herinnering

Afval bestaat niet meer in 2050, volgens het kabinet. De tijd van spullen maken, gebruiken en vervolgens weggooien en verbranden is voorbij. Zo halen we de Nederlandse klimaatdoelen wel. De consument wordt daar steeds bewuster van. Maar is een beter milieu de enige reden om grondstoffen te helpen hergebruiken?

Tas van een jeans en een leren jas.

De meest dierbare spullen om ons heen hebben een verhaal. En vaak zijn dat juist de dingen die een eerder gebruik of eigenaar kende. Het hoeft niet meteen zichtbaar te zijn voor iedereen. Er hoeft geen foto of naam op van degene van wie het was. 

Het meeste leer dat ik gebruik voormijn tassen, komt van banken of kleding. In mijn webshop vertel ik bij iedere tas of portemonnee waar het leer vandaan komt. Soms levert het leukeverhaaltjes op.

Voor een kennis maakte ik onlangs een tas van kleding die van een geliefd persoon van haar waren geweest. Toen de tas af was zag ze dat ik de steekzakken van de jas in het patroon had verwerkt. Ze zette de tas op schoot en deed haar handen in de zakken en zei: ‘Het lijkt nu net wel alsof ik weer bij hem achterop de brommer zit’. We moesten allebei erg lachen.

Wil je ook een tas laten maken? Neem contact met me op: info@miontas.nl