Terugkijken en weer maken

 De cursus dessinontwerpen, die ik volg, is bijna afgerond. De laatste opdracht gaat over welke visie je wilt uitstralen. Een goed moment om even terug te kijken naar enkele patronen. Een visie is natuurlijk meer dan alleen een reeks beelden, maar zo heb ik weer even voor ogen welke vormentaal mij het meest aanspreekt.

Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien van mijn dessins en het beeld waar ze op geïnspireerd zijn.

Grafische vormen

Sjoerd Buisman zet de groei van planten en bomen in zijn werk centraal. Hij heeft een grafische manier van beeldhouwen en dat spreekt me erg aan. De vorm van de tak, heb ik gebruikt als uitgangspunt voor een dessin.
 Miontas grafische vormen Miontas grafische vormen

Repeterende patronen

Is mijn liefde voor repeterende patronen genetisch bepaald? (Mijn vader nam de tegel/terazzo vloeren zaak van zìjn vader over). In dit geval experimenteerde ik met zeshoekige vormen op een zwart linnen doek.

Miontas repeterende patronen

Dierlijke texturen

Het is maar tien minuten fietsen, maar ik hoef de deur niet meer uit. Via Rijksstudio heb ik toegang tot een groot gedeelte van de collectie van het Rijksmuseum. De etsen en tekeningen van vogels en dieren zijn een lust voor het oog. Een dessin met vleugels kon niet uitblijven. Het verendek heb ik net zo vaak herhaald als het pand van een shopper model lang is.

Miontas dierlijke vormen